Enteriőrtervezés

Stúdiónk magán- és közületi projektek, valamint teljes- és részléges átalakítások tervezését is vállalja. Megkeresés után egy ingyenes találkozásra kerül sor, lehetőleg az átalakítás helyszínén, ahol felmérjük a megrendelő igényeit, átbeszéljük a lehetőségeket, majd ennek alapján küldjük el az egyedi (a büdzsével, az átalakítás jellegével, az ingatlan méretével és a határidővel súlyozott) árajánlatot. Amennyiben az ügyfél ezt elfogadja, a következő megbeszélésen az elépzelései és az általa összegyűjtött fotók  továbbgondolásával készült két-három moodboardot (hangulatmontázst) prezentálunk, ezeket átbeszélve alakítjuk ki a megrendelővel közösen a végleges irányt. A harmadik találkozóra az úgynevezett vázlattervvel érkezünk, ez tartalmazza a javasolt színeket, anyagokat, termékeket, bútorokat és a falnézeteket. Amennyiben ügyfelünk sajátjának érzi a látottakat, elkészítjük a kiviteli terveket, azaz a bútorozott alaprajzot, a bontási és falazási, valamint a vizes és elektromos terveket, továbbá a burkolatkiosztást, konszignációt (minden megvásárolandó termék listáját beszerzési forrással, árral együtt), illetve az egyedi bútorok terveit. A kivitelezési fázis alatt sem engedjük el megrendelőnk kezét, igény és megállapodás szerint több alkalom művezetést vállalunk. A stylingra beköltözés vagy fotózás előtt is sor kerülhet.

Home staging

Számtalan kutatás igazolja, hogy az első benyomás egy ingatlanról mindent eldönt; az érdeklődők kb. 80 százaléka már abban a pillanatban tudja, hogy megveszi-e az adott lakást vagy házat, ahogy belép az ajtón. Ugyanakkor az emberek elenyésző (kb. 4-5) százaléka képes meglátni egy üres, vagy éppen zsúfolt, nem rendezett térben rejlő lehetőségeket. A home staging során az eladásra kínált ingatlanból az előre meghatározott büdzsét figyelembe véve a lehető legtöbbet hozzuk ki annak érdekében, hogy az minél hamarabb és minél magasabb áron keljen el.

A home staging kapcsán elsősorban amerikai kutatások állnak rendelkezésünkre, hiszen maga a műfaj is onnan indult a hetvenes években, miután az ingatlanközvetítői statisztikák bebizonyították: a mintalakásokat (staged homes), gyorsabban és magasabb áron lehet értékesíteni. A home staging-gel elérhető értéknövekedés jellemzően 5-20 százalék között alakul. Egy ingatlan felkészítése azonban nemcsak eladás, hanem kiadás előtt is megéri; a mai bérleti piacot a kereslet irányítja, jellemzőek a drasztikusabb alkuk, és – részben az Airbnb és a turizmus visszaszorulása miatt – egyre több az üresen álló, kiadható lakás.

Az eladásra vagy kiadásra szánt ingatlanban mérlegeljük, milyen műszaki és esztétikai hibák szorulnak javításra, majd a piacelemzés után a javasolt célcsoport igényeinek megfelelően újragondoljuk a funkciókat, végül egységesítjük és magasabb szintre emeljük az egyes helyiségek stílusát, minőségét. A javaslatokat a megbeszélt büdzsé (jellemzően az ingatlan értékének 0,5-5 százaléka) figyelembevételével tesszük. Minden esetben meg lehet határozni egy minimum összeget, melynél kevesebbet ráfordítva nem érhető el a kívánt hatás, valamint egy maximális összeg is, melynél többet a várt megtérülés függvényében nem éri meg ráfordítani a home staging-re. A racionális megközelítés, valamint az évtizedes belsőépítészeti és ingatlanpiaci tapasztalatok segítségével régóta eladhatatlan ingatlanok is új tulajdonosra találnak.

Módszerünk:

 • Első találkozó: ingatlan felmérése, büdzsé átbeszélése.
 • Piac felmérése, célcsoport meghatározása.
 • Moodboard (hangulatmontázs) összeállítása a tervezett átalakulásról.
 • Konszignációs lista kiadása a szükséges munkálatokról és beszerzésekről.
 • 2 alkalom művezetés (átalakítást végző mesterek instruálása, ellenőrzése), vagy üzletlátogatás (bútorok, kiegészítők vásárlása).
 • Fotós ajánlása, styling fotózás előtt, részvétel a fotózáson a fotós instruálásával.

Árak:

0-50 nm: 100.000 Ft

50-100 nm: 150.000 Ft

100-150 nm: 200.000 Ft

Az árak bútorozott, minimum közepes állapotú ingatlan esetén érvényesek. Üresen álló, vagy közepesnél rosszabb állapotú, illetve 150 nm feletti ingatlan esetén egy ingyenes felmérés után egyedi árat kínálunk.

Műtárgyvásárlási tanácsadás

artum design mutargy vasarlas

Szakirányú végzettségünket és több éves műtárgypiaci tapasztalatunkat bevetve nemcsak antik és retro bútorok kiválasztásában, megfelelő felújításában, hanem műtárgyak vásárlásában is segédkezet nyújtunk, és szívesen kísérjük ügyfeleinket galériákba, aukciókra, régiségpiacokra.

Arculattervezés

artium design arculattervezes

Közületi projektek esetében fontos, hogy az arculati elemek, pl. a logó vagy a layout (azaz a betűtípus, a színvilág, illetve a motívumok) harmonizáljanak az enteriőrrel. A projekt során használt árnyalatok és a stílus ismeretében úgy alakítjuk ki az arculatot, hogy az minden kívánt felhasználási felületen (pl. reklámtábla vagy névjegy) a legoptimálisabban jelenjen meg.

Lakberendezési tanácsadás

Nagyobb átalakításban elakadók, elbizonytalanodók számára éppúgy segítséget jelenthet a konzultáció, mint a kisebb léptékben gondolkodók vagy  otthonfelújítási programban résztvevők számára. A tanácsadási csomag a következőket tartalmazza:

 1. Egy hosszabb, előzetes telefonbeszélgetés során igények felmérése, a konzultáció témájának, területének meghatározása, a probléma beazonosítása.
 2. Megrendelő a lehető legtöbb vonatkozó tervrajzot, kézi rajzot, mintaképet, fotót a tervező rendelkezésére bocsátja az alapos felkészülés érdekében.
 3. Konzultáció: 1,5 óra. Online vagy személyesen, Budapesten belül ingyenes kiszállással.
 4. Utánkövetés: a konzultációt követő 5 munkanap során 5 emailváltással a még felmerülő kérdések, problémák tisztázása.
 5. Mini konszignációs lista megküldése: max. 10 tétel (bútor, lámpa, kiegészítő stb.), melyeket a tervező a projekthez ajánl.

Ár: 90.000 Ft (alanyi adómentes)

.